Buzz

Tsjechische politie gaat achtervolgen met… een Ferrari!

Om criminelen met snelle wagens succesvol te kunnen achtervolgen, heeft de Tsjechische politie een prachtige Ferrari 458 Italia aan haar wagenpark toegevoegd. Het betreft een bolide die in beslag werd genomen en die uiteraard werd aangepast aan de noden van de arm der wet…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 29/07/2022 | Leestijd: 2 min

De Ferrari 458 Italia in kwestie werd tien jaar geleden in beslag genomen (na een rechtszaak) en is nu dus omgebouwd tot een Tsjechische politieauto. Gewoonlijk worden geconfisqueerde voertuigen doorverkocht of zelfs vernietigd, maar over het lot van dit Italiaanse raspaard werd duidelijk anders beslist.

Door zijn indiensttreding bij de politie zal de krachtige vierwieler deel gaan uitmaken van een speciale dienst op nationaal niveau. Om de kans op incidenten te verkleinen, zullen de gelukkige agenten die aan zijn stuur mogen draaien een aparte opleiding genieten. Een ongeluk is immers snel gebeurd en al zeker met zo’n achterwielaangedreven monster met een vurig karakter.

Advertentie – lees hieronder verder

Extra kosten

Ferrari police 2

Aanvankelijk had deze Italiaanse schone een rode huid, dus was een spuitbeurt noodzakelijk. Voorts werd een typisch licht- en geluidssysteem geïnstalleerd, alsook camera’s, signalering achteraan en natuurlijk een boordradio.

De werkzaamheden hebben in totaal 13.800 euro gekost, wat al bij al nog meevalt, maar daar kwam nog eens 5.300 euro voor onderhoud bovenop. En dan hebben we het nog niet gehad over de kosten die onvermijdelijk zullen volgen.

Ideaal voor achtervolgingen?

Ferrari police tchèque

Voor wie dit beest kan beheersen: ja. De Ferrari 458 Italia, die in 2009 werd onthuld en waarvan er ruim 20.000 exemplaren werden geproduceerd, wordt aangedreven door een krijsende 4,5-liter V8-motor die 570 pk en 540 Nm produceert, voldoende om het 0-100 km/u-sprintje in 3,4 seconden af te werken en een topsnelheid van 325 km/u te bereiken.

Laat die criminelen maar komen…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie