Buzz

Verzameling nieuwe BMW’s verkommert al 25 jaar in oude loods

Geschreven door Joris Bosseloo | 09/01/2019

In een oud pakhuis in Bulgarije werden zopas niet minder dan elf “nieuwe” BMW’s van de 5 Reeks teruggevonden. Het gaat om 520i’s en 525i’s uit 1994 die (zo goed als geen) kilometers hebben gereden. De wagens zullen binnenkort worden geveild.

Na de bijzondere schuurvondst in België waarbij enkele exclusieve Bugatti’s vanonder het stof werden gehaald, is er weer sprake van een bijzondere ontdekking. Ditmaal werden in een oude loods in het zuidwesten van Bulgarije, in Blagoevgrad om precies te zijn, maar liefst elf ongebruikte exemplaren van de BMW 5 Reeks E34 teruggevonden. Wagens die nieuw waren in… 1994!

BMW

Hoewel de BMW’s in kwestie al die tijd ongebruikt zijn gebleven, verkeren ze niet allemaal in topstaat. Sommige exemplaren vertonen krassen en zelfs roestplekjes. De interieurs lijken gelukkig wel onaangeroerd: de zetels zijn zelfs nog bedekt met een laag beschermende plastic.

5 series

De wereldwijde belangstelling voor deze nieuwe oude BMW’s is nu al enorm. Ze zullen sowieso geveild worden en men hoopt er zo’n € 15.000 per stuk voor te vangen.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

BMW nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

BMW Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe BMW met opties en standaarduitrusting

1 Reeks

Bmw

1 Reeks

Vanaf € 27.950

2 Reeks

Bmw

2 Reeks

Vanaf € 61.200

2 TOURER Reeks

Bmw

2 TOURER Reeks

Vanaf € 27.300

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers BMW

Onze partners