Buzz

Verzekering had bizarre reden om schade niet te vergoeden

In Canada crashte een man met een geleasde Subaru BRZ. Nadat hij een schadeclaim indiende bij de verzekeringsmaatschappij, weigerde die aanvankelijk door een extreem strikte toepassing van de kleine lettertjes.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 07/05/2021 | Leestijd: 2 min

Modasir Ayobi crashte twee jaar geleden met een Subaru BRZ, de tweelingbroer van de Toyota GT86. De coupé werd perte-totale verklaard en de bestuurder nergens van beschuldigd. Het probleem: het ging om een leasingwagen en Ayobi had een wijziging aan het voertuig aangebracht.

Andere uitlaat

Ayobi had een andere uitlaat gestoken en was van plan om de originele uitlaat weer te plaatsen tegen het einde van het leasecontract. Volgens zijn verzekeraar was dat aanvankelijk een probleem, want in het document stond dat er geen zaken aan de wagen veranderd mochten worden, wat bijvoorbeeld ook de plaatsing van een trekhaak zou kunnen zijn.

Advertentie – lees hieronder verder

Mediastorm

De maatschappij weigerde om de ongeveer 35.000 Canadese dollars (minder dan 24.000 euro) te betalen, wat natuurlijk niet naat de zin van Ayobi was. Laatsgenoemde spuwde zijn gal op sociale media en het verhaal door nieuwszenders opgepikt. Desjardins Insurance raakte zo in het oog van een ware mediastrom terecht en werd opgebeld om commentaar op de zaak te geven. Plots wilde de bedrijf de schade wél vergoeden.

Conclusie

De kleine lettertjes lezen, en in geval van nood (sociale) media inschakelen…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie