Buzz

VIDEO: deze voetganger sterft bijna op de snelweg

Dit beelden van een ongeluk dat waarschijnlijk veel dramatischer had kunnen aflopen: een voetganger komt bijna om het leven terwijl er een vrachtwagen passeert op luttele centimeters.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 19 dec. 2023 | Leestijd: 3 min

Indrukwekkend: zo kun je deze beelden beschrijven van de bijna-doodervaring van een voetganger op een snelweg in Canada. De opname werd opgemerkt door Carscoops en de afloop is miraculeus. Het vindt blijkbaar plaats op de Port Mann-brug in Vancouver.

De voetganger op de brug is een bestuurder met pech die zijn voertuig verlaat. De beelden laten zien dat de weersomstandigheden nogal slecht zijn. In dit geval is er dichte mist, wat het zicht beperkt, zoals te zien is op de beelden van de binnenboordcamera van een Tesla die de scène filmt.

Advertentie – lees hieronder verder

Op een paar centimeter afstand…

De mist maakt de scène verrassend, want pas op het laatste moment zien we dat een pick-up met aanhangwagen stilstaat op de rechtse rijstrook. De chauffeur is afgestapt, maar een vrachtwagen met betonmolen stormt op hem af. De eerste reflex van de pick-upbestuurder is om over de snelweg weg te vluchten. De vrachtwagen kwam op volle snelheid aan en probeerde de pick-up te ontwijken, maar raakt hem toch. De chauffeur stond al op de rijbaan toen hij de vrachtwagen zag aankomen. Hij wist deze op het laatste moment te ontwijken, anders zou de man ongetwijfeld onder de wielen van de vrachtwagen terecht zijn gekomen.

Een dodelijk ongeval werd dus vermeden. Toegegeven, de snelweg moest worden afgesloten om de pick-up te slepen, maar dat was het minste kwaad, want beide bestuurders ontsnapten zonder verwondingen. Moraal van het verhaal: blijf nooit in een stilstaand of defect voertuig op de rijbaan. Zoek dekking, en bij voorkeur buiten de rijbaan.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon