Buzz

Vrachtwagen vernielt ondergrondse parking

Meestal ben je bij het inrijden van een ondergrondse parkeergarage met een hoog voertuig voorzichtig en controleer je de maximale hoogte. Dat deed de chauffeur van deze kleine vrachtwagen niet en hij vernielde alles wat op zijn pad kwam. En dat zelfs meermaals!

Geschreven door David Leclercq | 19/11/2021

Ondergrondse parkeergarages zijn vaak het toneel van vreemd, zelfs ronduit gevaarlijk rijgedrag. Dit is het geval bij deze kleine vrachtwagen die een ondergrondse parkeergarage binnenrijdt, en dit zonder de minste voorzorgsmaatregel om te controleren of zijn voertuig zonder problemen onder het plafond raakt.

Vanaf het eerste beeld begrijpen we wat er aan de hand is: het is duidelijk dat de vrachtwagen te hoog is. De eerste waarschuwingsbalk aan het plafond luidt al de noodklok. Maar dit lijkt geen invloed te hebben op het gedrag van de bestuurder die gewoon verder in de parking rijdt tot hij een paar meter verderop een waterleiding raakt.

Fout gerealiseerd 

Ce camion détruit un parking souterrain

Pas wanneer hij de waterleiding heeft geraakt, lijkt de bestuurder zijn fout te beseffen. Het is een harde terugkeer naar de realiteit die hij besluit te omzeilen door een zeer merkwaardig manoeuvre uit te voeren. Maar hij heeft geen geluk: de man merkte de imposante betonnen balken aan het plafond niet op.

Het probleem is dat de man dan blijft volharden en bijna als een gek uit de val probeert te komen waar hij zichzelf heeft ingeloodst. Hij rijdt achteruit, draait af en raakt een ander obstakel achteraan. Hij vertrekt opnieuw, maar verliest nu zijn koelbloedigheid helemaal en gaat zeer wild tekeer. Daardoor raakt hij weer een balk die vervolgens het voertuig optilt.

En het is nog niet voorbij, want de bestuurder begint nu vooruit en achteruit te rijden om weg te raken. Niets helpt, hij komt er niet uit en raakt weer een andere pijp (het riool) waarvan de inhoud vrijkomt.

De video (zie onderaan) gaat niet meer verder. Wij denken dat deze frats de chauffeur een fortuin moet gekost hebben, want zijn vrachtwagen moet zeker vervangen worden en daarnaast zijn er ook nog de renovatiekosten van de parkeergarage. Het zal een flinke rekening zijn… Wat leren we hieruit? Steeds opletten en boos worden haalt niets uit en kan enkel nog grotere rampen veroorzaken.

Screenshot + video: Paul Bowden / YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's