Buzz

Wat is de snelste Porsche?

Een Britse website heeft alle Porsche-modellen die momenteel te koop zijn tegen elkaar laten optrekken om na te gaan welke de snelste is. De vraag die nu ongetwijfeld op je lippen brandt: is de winnaar 100% elektrisch of kwam een benzinedrinker als eerste over de meet?

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 27 okt. 2022 | Leestijd: 3 min

Op de landingsbaan van een oude luchthaven verzamelde carwow zes Porsches: een Macan GTS, een 718 Boxster GTS, een 911 Turbo S, een Taycan Turbo S, een Panamera Turbo S en een Cayenne Turbo GT. Geconfronteerd met deze overrompeling aan vermogen was het strakke plan om een spectaculaire acceleratierace te houden. Niet zo’n eenvoudige oefening, zo zou blijken, want zowel de Macan als de Cayenne hadden problemen bij de ‘lancering’. De derde poging was uiteindelijk de beste.

De 911 nam de leiding, op de voet gevolgd door de Taycan. Logischerwijs waren het de twee minst krachtige voertuigen, met name de Boxster en de Macan, die de rol van hekkensluiters vervulden.

Advertentie – lees hieronder verder

Verrassing!

Porsche carwow

Daarna werden enkele sprintsessies met een vliegende start georganiseerd. Niet verwonderlijk was de Taycan aanvankelijk de te kloppen vierwieler vanwege zijn onmiddellijk beschikbare maximumkoppel. De 911 slaagde er echter in om de elektrische berline in te halen vanaf 161 km/u.

Geen echte verrassingen dus? Dan vergis je je schromelijk, want er werd ook een remtest gehouden en de gouden medaille ging naar de Cayenne, de zwaarste SUV uit het aanbod, met zilver en goud voor respectievelijk de Panamera en de 911.

Grote remmen

Porsches staan natuurlijk bekend om hun krachtige en robuuste remmen, maar dat het net twee veelwegers zijn die het snelst tot stilstand komen, hadden we eerlijk gezegd niet zien aankomen. Met dank aan hun enorme remklauwen en -schijven laten de Cayenne en de Panamera zien dat straffe prestaties niet alleen voorbehouden zijn aan de allersportiefste modellen van het merk.

Screenshots + video: carwow / YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie