Buzz

Welke straf riskeert de miljardair die in Duitsland 417 km/u vlamde?

Vorige maand verslikten we ons bijna in onze koffie na het zien van een dashcamvideo waarin Radim Passer, een Tsjechische miljardair, zijn persoonlijk snelheidsrecord brak aan boord van een Bugatti Chiron. Dat gebeurde op de Duitse Autobahn. Ondanks het feit dat er op het stuk in kwestie geen maximumsnelheid geldt, hangt de 58-jarige zakenman mogelijk een zware straf boven het hoofd.

Geschreven door Joris Bosseloo | 08/02/2022

De YouTube-video van de extreem snelle rit ging in een mum van tijd viraal. Ook Gocar publiceerde de beelden en reacties van onze Facebook-community bleven alles behalve uit. Daarnaast waren de Duitse autoriteiten allerminst opgezet met het feit dat Passer de openbare weg gebruikte om een persoonlijk snelheidsrecord te breken. “Hij bracht andere weggebruikers in gevaar”, klonk het in koor. Voor de volledigheid: de feiten dateren van vroeg in de ochtend van 30 november 2021.

Kan men hem effectief straffen?

Chiron Autobahn

Advertentie

Die mogelijkheid bestaat. Zoals we enkele weken geleden al hadden aangehaald, klopt het dat er op het bewuste deel van de Duitse snelweg geen echte snelheidslimiet geldt, al eist de wetgeven om te allen tijden voorzichtig te zijn, geen hinder te veroorzaken en andere weggebruikers niet in gevaar te brengen.

Kortom, gezond verstand moet zegevieren, wat volgens de officier van justitie niet is gebeurd. Sterker nog: de laagvlieger wordt beticht van het organiseren van en deelnemen aan een illegale race, wat hem een gevangenisstraf van twee jaar kan opleveren.

Maar…

Vanzelfsprekend wordt dit geen evidente zaak. Enerzijds omdat Passer een leger dure advocaten kan inzetten om zijn zaak te pleiten, anderzijds omdat de aanklager moet kunnen bewijzen dat de Tsjech zijn Bugatti niet onder controle had. Men kan zich enkel baseren op de beelden die Passer zelf op zijn YouTube-kanaal heeft gezwierd, want er is nooit een politietussenkomst aan te pas gekomen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook