Buzz

Youtubers bouwen zelf een ‘Bugatti Chiron’

Ons oog viel deze week op een wel heel bijzondere YouTube-video. Daarin zien we hoe een groepje Vietnamezen een Bugatti Chiron op de wereld zetten, of toch een wagen die er als twee druppels water op moet lijken. Opdracht geslaagd? Oordeel zelf…

Geschreven door Joris Bosseloo | 04/03/2022

Wie nog nooit van NHẾT TV heeft gehoord, moet zeker eens een kijkje nemen op het YouTube-kanaal van deze Vietnamese handige Harry’s. Vanuit hun werkplaats bouwen ze al een hele poos auto’s van A tot Z – behalve de aandrijving – en dat levert hoogst interessante video’s op. Zo herinneren we ons een deels van staal, deels van karton gefabriceerde Lamborghini Aventador (voorzien van de motor van een scooter!) en nu was een Bugatti Chiron-kloon aan de beurt.

Ter herinnering: alle 500 exemplaren van de Chiron zijn inmiddels uitverkocht en klanten moesten daar véél geld voor van hun goedgevulde bankrekening halen. Gocar heeft de eer gekregen om vorig jaar een Bugatti Chiron Pur Sport te testen, een bolide van… 3,1 miljoen euro.

Advertentie

Bugatti Chiron Pur Sport

“Dan bouwen we zelf maar een Chiron”

De creatie van NHẾT TV de 501ste Chiron noemen, is een beetje bij de haren getrokken. Het gaat immers niet om een exacte kopie van de Franse hypercar, maar we moeten wel toegeven dat het team indrukwekkend werk heeft geleverd.

Het begon allemaal met schetsen op papier, waarna een stalen buizenframe in elkaar werd gelast. Dan bouwden de jongens een wagen van klei die met een laag gips werd bedekt. Eens de mal gereed was, werd glasvezel bovengehaald om het effectieve koetswerk te creëren, dat op zijn beurt op het zelfgemaakte chassis terechtkwam.

Bugatti Chiron NHET TV

De jongens hadden duidelijk oog voor detail. In de 46 minuten durende video (zie onder dit artikel) zien we hoe ze tot in de puntjes werken en zelfs functionele led-verlichting installeren. Aan het interieur werd ook gedacht, al is dat nog niet afgewerkt. De totale constructie nam naar verluidt een jaar in beslag.

Geen pk-monster

Bugatti Chiron NHẾT TV

De grootste teleurstelling is de motorkeuze. In plaats van een blok van op zijn minst 200 of 300 pk achter de stoelen te plaatsen – voor wie het nog niet wist: een Chiron dropt 1.500 pk op beide assen! –  werd voor een zeer bescheiden Toyota-viercilinder van 100 pk gekozen.

Mager, maar misschien is dat maar beter zo, gezien een acuut gebrek aan veiligheidsvoorzieningen en omdat deze Chiron een pak minder zwaar is dan een echt exemplaar.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook