Oldtimers

Biografische film toont leven van oprichter Lamborghini

De nieuwe film Lamborghini, the man behind the legend brengt de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Lamborghini in beeld. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor Enzo Ferrari.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 5 nov. 2022 | Leestijd: 3 min

Ferruccio Lamborghini werd geboren in 1916 in een familie van landbouwers in de buurt van Modena. Hij ging aan de slag als mecanicien en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Engelsen gevangengenomen op het eiland Rhodos, waar hij zorgde voor het onderhoud van een vloot voertuigen en vliegtuigen. Na de oorlog keerde hij terug naar Italië en begon hij militaire voertuigen te verkopen die hij transformeerde tot landbouwmachines. Het succes was zo groot dat Ferruccio in minder dan tien jaar miljonair werd met zijn bedrijf Tractori Lamborghini. Gepassioneerd door mechanica, waagde hij zijn kans in de autosport en nam hij deel aan de Mille Miglia in 1948. Hij kocht heel wat racewagens, zoals een Mercedes 300 SL, verschillende Maserati’s en een Jaguar E-Type.

Photo Ferruccio Lamborghini

Advertentie – lees hieronder verder

Tactloos

Lamborghini werd ook eigenaar van verschillende Ferrari’s, waarmee hij telkens terugkerende koppelingsproblemen ondervond. Geërgerd maakte hij een afspraak met Enzo Ferrari om zijn beklag te doen. Beide mannen hadden een sterk karakter, waardoor de discussie al snel verhitte en ‘il Commendatore’ zei: “Lamborghini, je kunt misschien wel een tractor besturen, maar je zult nooit goed kunnen rijden met een Ferrari.” De beledigde Ferruccio Lamborghini sloeg de deur achter zich dicht en stichtte op 1 juni 1963 het bedrijf Automobili Ferruccio Lamborghini. Een jaar later lanceerde hij de 350 GT, die meteen een plekje veroverde in de zeer gesloten wereld van de prestigewagens.

Image Ferruccio Lamborghini

Kijktip

Het unieke verhaal van Ferruccio Lamborghini wordt verteld in de film Lamborghini, the man behind the legend. Deze film, geregisseerd door Bobby Moresco, komt uit op 18 november en toont de rivaliteit tussen Lamborghini (Frank Grillo) en Ferrari (Gabriel Byrne). Onderstaande trailer maakt ons al benieuwd naar deze film over de grote strijd tussen twee Italiaanse autolegendes.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon