Oldtimers

Deze Ferrari Testarossa lijkt uit Outrun te zijn ontsnapt

Gebouwd door Pinifarina voor de Sultan van Brunei, heeft deze Ferrari Testarossa cabriolet nauwelijks gereden. Al is het niet zozeer zijn lage kilometerstand die aan de basis ligt van het monsterbedrag dat ervoor werd geboden op een veiling van RM Sotheby’s…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 13/11/2022 | Leestijd: 2 min

De Ferrari Testarossa (letterlijk: rode kop) was tussen 1984 en 1996 in productie en een uiterst belangrijk model voor Ferrari, met bijna 7.200 exemplaren op de teller. Vreemd genoeg werd hij nooit als cabrio op de markt gebracht.

Speciaal voor Giovanni Agnelli, baas van Fiat, werd er weliswaar zo’n open ‘Testa’ in elkaar gezet, maar andere liefhebbers konden daarnaar fluiten. Niet verwonderlijk besloten enkele specialisten – voornamelijk Amerikaanse – om de Italiaanse coupé letterlijk een kopje kleiner te maken.

Advertentie – lees hieronder verder

Testarossa Pininfarina cabrio 2

Pininfarina heeft zich indertijd ook aan een Testarossa cabrio gewaagd. Dat trok de aandacht van de Sultan van Brunei, die niet minder dan 7 exemplaren bestelde, allemaal voor eigen gebruik.

Eén van die wagens, zo goed als nieuw en met slechts 415 afgelegde kilometers, werd op 5 november jongstleden geveild door RM Sotheby’s. De auto in kwestie heeft gans zijn leven in een privécollectie doorgebracht en werd onlangs van boven tot onder gerestaureerd voor meer dan 170.000 euro.

Om de verkoop te promoten, had het veilinghuis een briljante video gemaakt in de geest van Outrun, het beroemde videospel uit de late jaren ’80, met een digitale versie van de zeldzame Italiaanse supercar in de hoofdrol. Pure nostalgie voor wie een jaar of 40 geleden geboren is.

Testarossa Pininfarina 3

Betwist

Met een zeer uitgesproken ‘eighties’ uitstraling en een 428 pk sterke V12 onder de kap, raakt de Testarossa cabriolet duidelijk een gevoelige snaar. Geschat op 1,4 tot 1,8 miljoen euro, werd hij uiteindelijk verkocht voor maar liefst 1.678.911 euro.

Testarossa Pininfarina 4

Als de kersverse eigenaar dit leest: hij mag ons altijd bellen voor een testrit…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie