Oldtimers

Deze Ford Mustang ‘restomod’ geeft niet toe aan elektrificatie

Hoewel restomods al een paar jaar als paddenstoelen uit de grond schieten, zijn er maar weinig echt overtuigend. Gelukkig valt deze gemene Mustang wél in de smaak…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 13/08/2022 | Leestijd: 1 min

Deze Ford Mustang cabrio is het werk van Ringbrothers, Amerikaanse specialisten op het gebied van muscle cars. Hoewel je er een traditionele oldtimer uit 1964 in herkent, is niets minder waar want het enige dat de jongens níet hebben gewijzigd, zijn de velgen.

Ringbrothers Mustang

Advertentie – lees hieronder verder

Het betreft een regelrechte krachtpatser die volledig op maat werd gemaakt. Hij is ook langer en breder dan het origineel (weliswaar slechts 2,5 cm) en het lijkt erop dat deze restomod dichter bij de grond werd gebracht voor een betere wegligging.

Coyote

Onder zijn lange motorkap ligt niet langer de typische ‘289’ achtcilinder maar een opgedreven versie van de 5.0 ‘Coyote’ V8 van een moderne Mustang. Je leest het, dit is géén elektrische auto. Jammer genoeg wordt er met geen woord over zijn beschikbare vermogen gerept (dat weliswaar hoger ligt dan 450 pk).

Om te kunnen cruisen zonder te veel werk te moeten verrichten, profiteert hij trouwens ook van de tientrapsautomaat van de meest verkochte sportwagen ter wereld.

Ringbrothers Mustang

Het strikt noodzakelijke

Net zoals de buitenkant behoudt het interieur de herkenbare ‘vintage‘ look van weleer. Er werden evenmin (te) veel moderne componenten in gemonteerd en alles is lekker analoog. Wat men wel heeft voorzien, is airconditioning. Geen overbodige luxe tegenwoordig.

Ringbrothers Mustang

Veel werk in gestoken?

Wees daar maar zeker van. Volgens Ringbrothers staat de teller op 4.200 uur, en wie zijn wij om dat tegen te spreken?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie