Automarkt

Ford Mustang opnieuw de best verkochte sportwagen ter wereld

Niet de Mazda MX-5 of de Porsche 911 maar de Ford Mustang is heer en meester wat de verkoopcijfers van sportwagens betreft, en dit al voor de zevende keer op rij.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 22 apr. 2022 | Leestijd: 3 min

De Ford Mustang is een graag geziene gast in het straatbeeld. In België zie je ze best regelmatig, maar in landen waar de fiscale regels minder moordend zijn nog veel meer. Bovendien kost een Mustang in pakweg de VS een stuk minder dan hier.

S&P Global Mobility zegt dat er in 2021 wereldwijd 69.069 Mustangs werden verkocht, de elektrische Mustang-E niet meegerekend. Akkoord, dat zijn er minder dan in 2020 (80.577 exemplaren), maar dat heeft natuurlijk met de leveringsproblemen te maken die alle merken en hun klanten treft.

Advertentie – lees hieronder verder

Desalniettemin is zijn populariteit in bepaalde landen de hoogte in geschoten, zoals in Nieuw-Zeeland (ruim de helft meer verkopen dan ervoor!), Brazilië (+37,3%) en Zuid-Korea (+16,6%).

Ford Mustang

Wat natuurlijk niet verwondert, is dat het overgrote deel van de Mustangs (52.414 stuks om precies te zijn) in de Verenigde Staten van eigenaar zijn gewisseld. Het succes van dit iconische Amerikaanse model kan volgens Kumar Galhotra, de grote baas van Ford, eenvoudig worden verklaard: “De Mustang brengt nog steeds een gevoel van vrijheid teweeg. Combineer dat met zijn begeesterende ontwerp, fantastiche motoren én een grote schare gepassioneerde fans van over de hele wereld, en je begrijpt waarom hij helemaal bovenaan eindigt, al zeven jaar op rij”.

Geen viercilinder meer

Of we dit nieuws volgend jaar opnieuw kunnen delen, valt nog af te wachten. In België stuikt de Mustang-verkoop in ieder geval helemaal in omdat vorig jaar werd beslist dat de 2,3-liter turbo (Ecoboost) begraven moest worden, wat in ons land enkel nog V8-modellen doet overblijven (bij ons zijn dat de GT en de Mach 1, terwijl ze in de VS ook recht hebben op de GT500 en ook nog steeds op de Ecoboost).

Ook niet onbelangrijk is dat de Mustang zoals we hem kennen stilaan op zijn laatste benen loopt. Zijn opvolger wordt in de loop van 2023 verwacht.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon