Oldtimers

Deze Porsche 911 RS was van dé ster van ‘The Fast and the Furious’

In zijn originele Touring-configuratie is deze Porsche 911 RS 2.7 liter bijzonder begeerlijk. En als je weet wie de vorige eigenaar was… nog begeerlijker!

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 31 jul. 2022 | Leestijd: 2 min

De Amerikaanse acteur Paul Walker, die in 2013 omkwam bij een verkeersongeval, werd bij het grote publiek bekend door zijn rol als Brian O’Conner in de film ‘The Fast and the Furious’. Walker was al op jonge leeftijd een autogek en had tijdens zijn veel te korte leven een impressionante collectie zeldzame en krachtige bolides die zijn grenzeloze passie illustreerden, verzameld. Eén van die wagens was de Porsche 911 RS 2.7 uit 1973 die we vandaag tonen.

Porsche 911 RS 2

Advertentie – lees hieronder verder

Super-911

De Porsche in kwestie werd indertijd op een veiling gekocht. Het betreft een van de 1.580 exemplaren die werden geproduceerd (ook al was het merk aanvankelijk van plan om de oplage tot 500 te beperken). Ontworpen voor de Groep 4-homologatie van de 911, was de 911 RS 2.7 in tal van opzichten beter dan een ‘gewone’ 911.

Porsche 911 RS Walker 3

De carrosserie werd lichter gemaakt, de motor getuned en de aerodynamica geoptimaliseerd met de toevoeging van een bijzondere achterspoiler, de zogenaamde ‘eendenstaart’ of ducktail. Met 210 pk in de aanslag en een gewicht van iets meer dan een ton was de 911 RS 2,7-liter Touring in staat om in 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. Nu is dat zeer snel, in die tijd fenomenaal.

Porsche 911 RS Walker 4

Veiling

De 911 RS van wijlen Paul Walker, die enkele jaren geleden werd gerestaureerd maar nog steeds zijn originele specificaties heeft, zal door Mecum Auctions worden geveild op een evenement in Montreal (van 18 tot 20 augustus).

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon