Concept Cars

5 interessante feiten over de Mercedes EQT

Geschreven door Maxime Hérion | 11/05/2021

Mercedes heeft zopas de EQT voorgesteld, de voorbode van een elektrische monovolume op basis van de Mercedes Citan. Het productiemodel zal volgend jaar te koop worden aangeboden, al zijn hier al 5 interessante feiten over dit model.

1. De laatste op basis van de Renault Kangoo

Mercedes EQT studio

Net zoals de vorige generatie zal de nieuwe Citan (en de T-Klasse) zijn basis delen met de Renault Kangoo. Het wordt evenwel het laatste gedeelde product van beide fabrikanten, want ze hebben inmiddels besloten om elk hun eigen weg op te gaan.

2. Zevenzitter

EQT 7 seats

De EQT Concept pakt uit met een lange wielbasis die zeven zitplaatsen mogelijk maakt. We verwachten niets anders voor de productversie.

3. Longboard

EQT longboard

Om het ‘vrijetijdsgehalte’ van de EQT in de verf te zetten, heeft Mercedes ook een longboard voorgesteld dat als gegoten in de laadruimte past. Niemand minder dan skatelegende Tony Hawk wordt ermee geassocieerd.

4. Specifiek dashboard

Mercedes EQT dashboard

Noem de EQT geen Kangoo met Mercedes-emblemen, want de Duitse monovolume zal fors verschillen van het Franse busje. Hij krijgt dan ook een compleet ander dashboard dat volledig aan de eisen van de klanten zal voldoen.

5. Design blijft (min of meer) behouden

Mercedes EQT Concept rear

Mercedes-woordvoerders hebben bevestigd dat het design van EQT zo goed als vast staat en dat hij in productievorm meer dan verwacht zal aanleunen bij de conceptcar die je hier ziet. Sommige zaken zullen weliswaar worden gewijzigd (zoals de stoelen die van stof zullen zijn in plaats van nappaleder en de deuren die handbediend zullen zijn en niet elektrisch) maar het resultaat zou sowieso knap moeten zijn.

Lees ook