Concept Cars

Audi Activesphere: deze SUV-coupé verandert in een pick-up

De Activesphere is de nieuwste concept car van Audi en geeft een voorsmaakje van de toekomstige stijl en techniek van het merk. Het is zowel een SUV als een pick-up die breekt met de conventies van de huidige auto’s.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 26 jan. 2023 | Leestijd: 2 min

Op het eerste gezicht verbaast het vloeiende ontwerp van de Audi Activesphere. Je zou niet zeggen dat hij een XXL-formaat heeft, hoewel deze auto 4,98 m lang, 2,07 m breed en 1,60 m hoog is. Met zijn ronde vormen ziet het nieuwste studiemodel van de Duitse constructeur eruit als een SUV-coupé die veelzijdig blijkt op alle terreinen: het is zowel een luxewagen die zich op zijn gemak voelt in de bebouwde kom als een terreinwagen dankzij de grote op- en afrijhoeken.

Audi Activesphere ariere

Advertentie – lees hieronder verder

Twee auto’s in één

De Audi Activesphere is uitgerust met een pneumatische ophanging die het koetswerk 40 mm kan verhogen om moeilijke situaties te overwinnen. Maar wat vooral bijzonder is aan deze auto, is dat de achterruit op het dak kan worden geplaatst om een laadruimte vrij te maken, zoals bij een pick-up. Ideaal om er bijvoorbeeld twee fietsen in te leggen.

Audi Activesphere interieur

Futuristische elementen

Hoewel de Activesphere niet direct tot een seriemodel zal leiden, toont hij bepaalde stilistische en technische keuzes voor de toekomst van Audi. Kijk bijvoorbeeld naar de OLED-koplampen die gebruikt zullen worden in de volgende A6 e-tron, het elektrische PPE-platform ontwikkeld met Porsche, de afwezigheid van de Singleframe-grille of het zeer sobere interieur.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie