Concept Cars

Back to the future: Skoda eVoiturette

Automerken laten aich maar al te graag inspireren door het verleden en da’s precies wat Skoda heeft gedaan met de eVoiturette, een zogezegd elektrische concept car die een eerbetoon aan de Voiturette A van weleer belichaamt.

Geschreven door David Leclercq | 11/07/2021

Vijf ontwerpers hebben samen een knappe, moderne interpretatie bedacht van de Voiturette A, een van Skoda‘s meest iconische modellen. Deze zeer geslaagde mix tussen (heel) oud en nieuw werd de eVoiturette gedoopt.

Terug naar 1905

Skoda Voiturette A

Advertentie

De Voiturette A was de eerste Laurin & Klement die in 1905 in Mladá Boleslav van de band rolde. Ter herinnering: de twee oprichters richtten zich aanvankelijk meer op (motor)fietsen. De eVoiturette vinden we een zeer geslaagd eerbetoon, maar denk maar niet dat je hem ooit in het echt zal zien rijden. Het gaat namelijk om een schaalmodel dat uit een 3D-printer kwam gekropen. Hij is amper 69 cm lang, 36 cm breed en 33 cm hoog.

Puur voor de show

De ‘e’ in zijn naam staat voor elektrisch, maar dat slaagt op niets aangezien er geen motor in zit. Waar de eVoiturette wel mee is uitgerust, zijn werkende led-lichten. Dus toch een beetje elektrisch…

Wie hem in het echt wil aanschouwen, moet naar het Ferdinand Porsche Birth House trekken, waar Ferdinand Porsche in 1895 werd geboren.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook