Concept Cars

Citroën Type Holidays: reizen in retrostijl

Op het Caravan Salon in Düsseldorf heeft Citroën het studiemodel Type Holidays voorgesteld. Het merk met de dubbele visgraat wil sterker aanwezig zijn op de markt van de kampeerwagens.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 31 aug. 2023 | Leestijd: 2 min

De Type H is een bestelwagen die Citroën verkocht tussen 1948 en 1981. Hij was meteen herkenbaar aan zijn koetswerk in gegolfd staal. Deze iconische auto symboliseert, net als de 2PK, het zorgeloze Frankrijk van de dertig glorieuze jaren. Citroën toont dit jaar op het Caravan Salon in Düsseldorf de concept car Type Holidays, een omgebouwde bestelwagen als eerbetoon aan de Type H.

Citroen Type Holidays profil

Advertentie – lees hieronder verder

SpaceTourer

Deze auto met plaats voor vier personen is gebaseerd op de SpaceTourer en heeft een koetswerkkit van de Italiaanse specialist Caselani. De inrichting van het interieur werd toevertrouwd aan Bravia Mobil, dat zorgde voor een pop-updak met twee slaapplaatsen, een kitchenette, opbergvakken, een achterbank die je tot bed kunt omvormen en een standkachel van Webasto.

Citroen Type Holidays interieur

Serieproductie

De Type Holidays is de voorbode van een reeks omgebouwde bestelwagens (met de naam… Holidays) die verkrijgbaar worden via het Citroën-netwerk. De constructeur belooft eind dit jaar meer details te onthullen. Hoe dan ook is deze Citroën Type Holidays een van de leukste concepten op het Caravan Salon in Düsseldorf, het belangrijkste evenement voor vrijetijdsvoertuigen in Europa.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon