De 5 gekste studiemodellen op het Autosalon van Tokio

De Tokyo Motor Show heeft deze week de deuren geopend en zoals gewoonlijk pakken tal van Japanse fabrikanten er met bijzondere studiemodellen uit. Dit zijn de 5 gekste.

De 5 gekste studiemodellen op het Autosalon van Tokio

Mitsubishi Mi-Tech

De Mi-Tech beschikt over een nieuwe generatie plug-in hybride aandrijflijn, die compacter is dan het systeem dat momenteel wordt gebruikt door de Outlander PHEV, Mitsubishi’s commerciële succes.

Suzuki Every Go

De Suzuki Every Go is niet alleen compact, hij werd speciaal ontworpen voor mama’s en papa’s. Aan boord zouden zij alles moeten vinden om hun baby te verzorgen.

Suzuki Waku SPO

Deze schattige Suzuki is een modulaire conceptcar, waarmee we bedoelen dat hij verschillende vormen aan kan nemen, van een coupé tot een break. Onderhuids dit een plug-in hybride.

Lexus LF-30

De Lexus LF-30 concept beschikt niet alleen over vlinderdeuren maar ook over vier motoren (één per wiel) en over inductielading. Nog opvallender is dat een drone alle bagage inlaadt.

Toyota LQ Concept

De LQ wil “op een natuurlijke manier met zijn bestuurder communiceren”. Om dit te doen, gebruikt de auto een reeks sensoren om het welzijn van de eigenaar in de gaten te houden. Er kan in gesprek worden gegaan, al kan deze Toyota je bijvoorbeeld ook wakker houden.