Concept Cars

Deze Citroën Aircross oogt beloftevol

Gisteren heeft Citroën in Parijs een concept car voorgesteld die ook op het nakende salon van Shanghai zal worden getoond. Het gaat om de Aircross die Citroën helemaal zelf heeft ontwikkeld. Hij ziet er een beetje uit als een C4 Cactus die een flinke hormonenkuur heeft ondergaan.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 9 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Het studiemodel neemt heel wat esthetische elementen over van de C4 Cactus. Dat merk je aan de snuit met de koplampen die uit twee delen bestaan in combinatie met het erg fijne radiatorrooster. We zien ook dat de constructeur voor een evolutie van de Airbumps kiest. Dit keer gaat het om Alloy Bumps. Ze zijn vervaardigd uit een aluminium schuim dat ook wordt gebruikt voor de beschermende zijschorten onderaan het koetswerk.

Het interieur oogt bijzonder futuristisch en is voorzien van vier kingsize stoelen. We noteren ook diverse aanraakschermen. De sfeer ademt de jaren zeventig uit met kleuren zoals wit, grijs en oranje. Om het interieur ook erg aangenaam te maken, heeft elke passagier recht op een stel speakers en een microfoon die in de hoofdsteun werd geïntegreerd. Zo kan men makkelijk communiceren met een of meerdere passagiers naar keuze.

Advertentie – lees hieronder verder

Het ziet er naar uit dat dit model de voorbode is van een vervanger voor de huidige C4 Aircross. Citroën voorziet een plug-in hybride aandrijflijn. Die bestaat uit een 1.6 THP-motor van 218 pk op de vooras in combinatie met een elektromotor op de achteras. Die tandem levert een systeemvermogen van 313 pk zodat deze concept in minder dan 4,5 seconden naar 100 km/u spurt !

Vindt u het een goed idee dat Citroën de Aircross vervangt door dit studiemodel ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon