Concept Cars

Deze geniale klusser bouwt een F1 op basis van een Porsche Boxster

Wesley Kagan is een YouTuber met een passie voor mechaniek die graag deelt aan welke projecten hij werkt, zoals een eenzitter geïnspireerd door de Formule 1-wagens van de jaren zestig.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 13 okt. 2022 | Leestijd: 2 min

Als fervent bewonderaar van piloot Jim Clark, kreeg de Amerikaan het in zijn hoofd om zijn eigen auto te bouwen. Geen replica, maar zijn ideale visie op een bolide uit dat tijdperk.

Flat six

Om dit te realiseren, kocht hij voor 2.500 dollar een wrak van een Porsche Boxster waarvan hij de zescilinder boxermotor en heel wat mechanische onderdelen kon recupereren.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze geniale klusser bouwt een F1 op basis van een Porsche Boxster

Daarna bouwde hij zelf een buizenframe en monteerde hij de motor erin. Deze auto heeft nog geen koetswerk – dat moet namelijk nog gemaakt worden – ontwikkelt naar verwachting 300 pk en weegt maar 495 kg.

Hij rijdt echt!

Zoals je kunt zien in de video, kan deze eenzitter al rijden, hoewel we vaststellen dat Wesley Kagan nog veel werk voor de boeg heeft. Hij schrikt er nochtans niet voor terug om met deze auto de weg op te gaan, een riskante onderneming aangezien de auto niet ingeschreven of gehomologeerd is.

We zijn benieuwd naar het resultaat wanneer de auto over enkele maanden klaar is. Dit project laat in ieder geval zien dat je met talent en wilskracht ongelooflijke dingen kunt realiseren, zonder een fortuin uit te geven.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie