Concept Cars

IAA 2023: Cupra DarkRebel, meer onafhankelijkheid voor het merk?

De Cupra DarkRebel is een originele sportwagen met het uiterlijk van een shooting brake. Dit is het eerste model specifiek ontworpen door het designcentrum van het Spaanse merk.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 5 sep. 2023 | Leestijd: 2 min

Tot voor kort was de Cupra DarkRebel niet veel meer dan een schets getekend door de ontwerpers in het designcentrum van het Spaanse merk. Op de IAA neemt het idee concrete vormen aan als een concept car, meer bepaald een shooting brake met complexe lijnen. De DarkRebel is voor de verandering geen sportieve of luxueuze afgeleide van een bestaand product uit de Volkswagen-groep. Het prototype van de DarkRebel lijkt sterk op de eerder getoonde virtuele versie.

Cupra profil

Advertentie – lees hieronder verder

Speciale lak

Duizenden fans van het merk, de ‘Cupra Tribe’, hebben de kleur van de concept car gekozen. Er waren maar liefst zeven lagen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Voorlopig zijn er nog geen details onthuld over de onderliggende techniek van de DarkRebel. Wat we wel weten, is dat de led-koplampen die in de voorvleugels geïntegreerd zijn, verdwijnen als ze niet gebruikt worden.

Cupra habitacle

Mooi en efficiënt

Het zeer geavanceerde koetswerk is het resultaat van uitgebreid aerodynamisch werk. De auto moest maximale grip leveren en gebruikt hiervoor een verstelbare spoiler en diffuser. De Cupra DarkRebel is uitgerust met een digitaal dashboard en een interieur dat grotendeels van gerecycleerde bamboe gemaakt is. Hij beschikt over twee rijmodi en een functie waarmee je met andere DarkRebel-eigenaars kunt gamen tijdens het opladen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon