Concept Cars

Is dit de toekomstige Korando ?

Als Koreaanse constructeurs thuis spelen, laten ze flink in hun kaarten kijken. Op het salon van Seoel zagen we tal van nieuwe modellen maar we spotten vooral enkele veelbelovende studiemodellen. Een van deze belangrijke nieuwigheden is de conceptcar van SsangYong, de XAV waarmee de constructeur de vernieuwing van haar gamma wil inzetten. Het spreekt dat deze wagen een andere naam zal krijgen wanneer hij op de markt zal komen, net zoals we dat zagen bij de gloednieuwe Tivoli. Deze nieuwe concept doet denken aan de eerste generatie Korando maar deelt ook het silhouet met de Toyota FJ Cruiser.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 7 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

We mogen ons ook aan een cabrioversie verwachten. Deze XAV is voorzien van een roldak dat langs de dakboog schuift, wat erg praktisch is.

Volgens SsangYong komt er een zeer modulair interieur, voorzien van alle hedendaagse technologie. De wagen komt met twee LCD-schermen en een derde scherm als instrumentencluster. We zien ook een origineel stuur met drie speken en een bekleding met leer en alcantara. Op het dashboard komen aluminium inzetstukken.

Advertentie – lees hieronder verder

Op technisch vlak noteren we een permanente vierwielaandrijving middels een elektromotor die de voorwielen aandrijft. Die laatste wordt gevoed door een batterijpack. De 1.6 liter grote benzinemotor stuurt zijn vermogen naar de achteras. De pneumatische demping is voorzien van een camerasysteem dat de weg voor de wagen scant zodat de vering kan anticiperen op oneffenheden in de rijbaan.

Wat denkt u over de innovaties op deze XAV concept ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon