Concept Cars

Kia Sportspace, de volgende Optima break

Op het salon van Genève, begin maart, zal Kia een studiemodel tonen. Het ziet er naar uit dat de constructeur ernstig overweegt om zich op het D-segment (grote gezinswagens) te storten met een sportief gelijnde break. De wagen krijgt de roepnaam Sportspace en rust op het onderstel van de Optima berline.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 20 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

De conceptwagen meet 4,85 meter, heeft een bijzonder sportief design en beschikt over een ruim bemeten interieur. Vier inzittenden krijgen ook een individuele stoel. Volgens de ontwikkelaars wil deze wagen meer zijn dan een conventionele shooting brake. Deze sportieve break heeft geen aflopende daklijn. In de plaats kiest men voor een rechte daklijn zodat ook de inzittenden achterin over voldoende hoofdruimte en een makkelijke instap beschikken. Ook de koffer is makkelijk bereikbaar.

Traditiegetrouw oogt ook deze concept erg futuristisch. De bestuurder zit in een virtuele cockpit zoals we die eerder in de Audi TT zagen. Het horizontale dashboard werd ontdaan van knopjes en bedieningsorganen. We zien slechts een zwevend aanraakscherm waarop je alles kan bedienen. In de rest van het interieur noteren we geborsteld aluminium, diepzwarte onderdelen en elementen die met carbon werden afgewerkt.

Advertentie – lees hieronder verder

De Koreaanse constructeur geeft ook aan dat de wagen is productie zal gaan. Met deze break wil Kia een rol van betekenis spelen in het segment van de VW Passat, de Ford Mondeo Clipper en de Opel Insignia ST. Het spreekt dat deze Sportspace pas werkelijkheid zal worden op het moment dat de Optima wordt vervangen en dat is pas in 2017.

Wat denkt u over deze toekomstige break binnen het Kia-gamma ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon