Concept Cars

Mini Aceman: designkeuzes voor toekomstige modellen

De Aceman moet een voorbode vormen van hoe Mini’s er in de nabije toekomst uit zullen zien, of toch ongeveer. Eén ding staat vast: die toekomst is 100% elektrisch…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 28 jul. 2022 | Leestijd: 2 min

De Mini Concept Aceman zal officieel worden voorgesteld op Gamecon, een grote gaming-conventie die van 24 tot 28 augustus in Keulen doorgaat. Zoals je ziet, betreft het een compacte cross-over (van bumper tot bumper tellen we slechts 4,05 m…) met duidelijke trekken van de huidige Countryman. Hij is wel ‘vierkanter’ dan laatstgenoemde en heeft een gesloten grille. Logisch, aangezien het om een elektrische auto gaat.

Mini Concept Aceman

Advertentie – lees hieronder verder

Herkenbaar, maar anders

De algemene lijnvorming is best modern te noemen, zonder te futuristisch over te komen. De merkidentiteit blijft dus helemaal behouden. Hij oogt ook best stoer dankzij de door 4×4’s geïnspireerde wielkasten en spitse koplampen.

Mini Concept Aceman

De achterlichten worden op hun beurt nog steeds ‘ingevuld’ door de Union Jack, intussen toch een beetje het handelsmerk van Mini, en dat patroon komt ook op de dakdrager terug.

Mini Concept Aceman

Geconnecteerd

Opvallender dan de buitenkant is het interieur, badend in eenvoud. Knipogen naar vroeger zijn het centrale ronde scherm (met OLED-technologie) alsook enkele fysieke bedieningselementen, net zoals in de originele Mini uit 1959.

Mini Aceman interieur

Zoals verwacht, kondigt de Britse fabrikant onder Duitse leiding (BMW) volledige connectiviteit met smartphones aan, wat zijn debuut op Gamecon, niet te verwarren met ComicCon, toch een beetje relevant maakt. Over de motor(en) of het gebruikte platform werd nog niet gecommuniceerd.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie