Concept Cars

Neo Steer, het ongelooflijke stuur van Toyota dat remt en gas geeft

In de Land Cruiser SE hebben ontwikkelaars van Toyota een nieuw stuur geplaatst dat een revolutie in onze rijgewoontes kan ontketenen. De auto heeft namelijk geen pedalen meer. Versnellen en remmen gebeurt door dit uitzonderlijke stuurwiel.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 25 okt. 2023 | Leestijd: 3 min

Betreden automobilisten binnenkort de wereld van de videogames en popcultuur? Dat is de vraag die opkomt als je dit unieke stuurwielconcept van Toyota ontdekt in de Land Cruiser SE, de voorbode van de elektrische ontwikkelingen van de fabrikant. Dit stuur gaat nog verder dan het vlinderstuur dat Lexus eerder presenteerde of het yoke-stuur van Tesla.

Dit concept wordt gepresenteerd op het salon van Tokio (voortaan de Japan Mobility Show) en de grote doorbraak is dat het ook de gas- en rembediening bevat. Er zijn dus geen pedalen meer op de vloer. Het stuur heet ‘Neo Steer’ en is geïnspireerd op het stuur van motorfietsen, vliegtuigen en Formule 1-racewagens. De bediening zou veel soepeler verlopen dan met pedalen. Volgens Toyota is het rijden veiliger en nog intuïtiever, vooral voor mensen die gehandicapt zijn aan de benen. De toegang en het zicht zijn ook verbeterd.

Advertentie – lees hieronder verder

vx9bjjhymsdcsdbr9moo - copie

Binnenkort in productie?

De oplossing van het Japanse merk gebruikt ‘by wire’-technologie, dus zonder mechanische verbinding met de mechanica of het remcircuit. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een gadget. Maar het is veel meer dan dat, want het is heel natuurlijk om alle besturingselementen op dezelfde plaats te concentreren, voor optimaal comfort en precisie. Spelers van videogames slagen er toch ook in om tientallen verschillende combinaties op hun joysticks te gebruiken om hun machines of personages zeer precies te bedienen? Als het daar kan, waarom dat niet in een auto?

uxmryty2p1nrzqcrlrqf - copie

Momenteel rept Toyota nog met geen woord over mogelijke commercialisatie. Hopelijk durven de besluitvormers de sprong te wagen, want wij zijn nu al dol op deze revolutionaire manier van autorijden…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon