Concept Cars

Plant Alfa Romeo een nieuwe supercar?

Alfa Romeo kan wel een sportieve boost in het gamma gebruiken. Er doen geruchten de ronde dat er in Turijn een nieuwe supercar wordt ontwikkeld die eind augustus wordt onthuld.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 8 jul. 2023 | Leestijd: 2 min

Deze geruchten werden gelanceerd via de Italiaanse media die een bericht hadden opgevangen over een wereldpremière van Alfa Romeo op 30 augustus 2023. Wat zou dat zijn? Normaal niet de aangekondigde compacte crossover Brennero die pas in 2024 wordt gelanceerd.

Vandaar dat er speculaties ontstonden dat Alfa Romeo opnieuw een adembenemende sportwagen zou lanceren. Een opvolger van de 4C, die het gamma meteen wat meer allure zou geven. Want momenteel vormen de Tonale en Stelvio de kern, waarnaast de overjaarse Giulia nog een bescheiden blik naar het roemrijke verleden werpt.

Advertentie – lees hieronder verder

Maserati_MC20

Link met Maserati

Er werd meteen al een naam op deze nieuwe supercar gekleefd door onze collega’s: 6C, eventueel met de toevoeging van een ‘e’ als er elektrische ondersteuning is voorzien. Goed, dat zijn allemaal wilde veronderstellingen die eigenlijk nergens concreet op gebaseerd zijn.

Maar mocht er toch zo’n supercar bij Alfa Romeo op stapel staan, dan kan er wellicht een link zijn met het sportieve zustermerk Maserati binnen de Stellantis Groep. Een spin-off van de fraaie en potente MC20 zou het merk Alfa Romeo natuurlijk opnieuw fel doen schitteren. Meer nieuws op 30 augustus 2023. Dat hopen we toch.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon