Concept Cars

Spyker werkt aan elektrische SUV

Nu Spyker weer op de rails staat, toont het merk zijn nieuwe wapens. De artisanale Nederlandse constructeur zou op het autosalon van Los Angeles een nieuwe interpretatie van de langverwachte SUV tonen. Er zou zelfs al een elektrische variant op stapel staan…

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 5 apr. 2016 | Leestijd: 2 min

Het gaat om een aangepaste versie van de D12 “Peking-to-Paris” concept die Spyker eind vorig jaar had moeten tonen. Met deze aanpassingen geeft het merk aan dat men dit project – dat nauw aan het hart ligt van Viktor Muller, de charismatische CEO – een tweede kans wil geven.

De concept die men in Californië zal tonen, wordt aangedreven door een V12-motor. Muller gaf echter te kennen dat zijn team ook aan de ontwikkeling van een 100% elektrische versie werkt. Volgens hem is een SUV de meest aangewezen koetswerkvorm voor dit type motorisatie. Hij vindt ook dat een elektro-aandrijving betrouwbaarder is dan een complexere hybride motorisatie.

Advertentie – lees hieronder verder

De toekomst zal uitwijzen of deze kleine constructeur over de nodige maturiteit beschikt om dit project helemaal uit te werken. 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon