Concept Cars

VIDEO: Honda toont voorsmaakje van volgende Civic

Honda heeft deze week de voorbode van de elfde generatie Civic laten zien, althans de vierdeursversie die voor de Amerikaanse markt is bestemd. Er werd wel meteen bijgezegd dat de verschillen tussen de modellen voor de verschillende continenten kleiner zullen zijn dan ooit.

Geschreven door Joris Bosseloo | 21/11/2020

Opvallend – of net niet – is dat het design minder gewaagd is dan dat van de huidige en vorige generatie Civic, waarvan je hier zowel nieuwe als tweedehands te koop aangeboden exemplaren vindt. Naast de vierdeurs, die in de VS populair belooft te worden, zal Honda ook een vijfdeurs hatchback produceren. Van die laatste versie wordt gehoopt dat hij eindelijk (opnieuw) potten zal breken in onze contreien.

Type R

De komst van een nieuwe Civic Type R werd al bevestigd. Voor wie het minder krachtig mag, zal Honda waarschijnlijk 1.0- en 1.5-benzinemotoren blijven gebruiken in Europa, en uiteraard staat er ook een hybride op de planning.

Semi-autonoom rijden

Het interieur van de volgende Civic zal een “state of the art” digitaal dashboard bevatten en hij zal ook semi-automatisch kunnen rijden (niveau 2).

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook