Concept Cars

Vision 7S, het nieuwe gezicht van Skoda

Skoda heeft drie nieuwe nul-emissiemodellen aangekondigd en onthulde meteen ook de Vision 7S, een blik op de toekomst van het merk.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 01/09/2022 | Leestijd: 2 min

De zaken evolueren snel voor Skoda, dat zopas besloten heeft om een versnelling hoger te schakelen in zijn energietransitie. Bovendien gaat de Tsjechische fabrikant, die nog steeds deel uitmaakt van de VW-groep, zijn tekentaal veranderen.

De eerste voorbode van de nieuwe designrichting is de Vision 7S met zijn Tech-Deck-voorkant die gisteren werd voorgesteld. En da’s niet alles, want Skoda herziet zijn logo en voegt twee kleuren (Emerald Green en Electric Green) aan het aanbod toe. De bedoeling van die nieuwe tinten is ‘respect voor het milieu benadrukken’.

Advertentie – lees hieronder verder

Skoda logo

Skoda verklapt dat er vanaf 2026 drie nieuwe elektrische modellen op de markt zullen komen. Het streefdoel is dat tegen 2030 maar liefst 70% van de verkopen uit emissievrije voertuigen zal bestaan.

Skoda Vision 7S 2

Over de Vision 7S

Dat is een gestroomlijnde SUV met 7 zitplaatsen geworden, voorzien van een grote lichtstrook aan de voorkant en van slanke achterlichten. Het interieur bevat ‘intelligente designoplossingen’ en gerecycleerde materialen. Ook zou de bediening van het infotainmentsysteem (waarvan het scherm verticaal of horizontaal kan worden gedraaid) vereenvoudigd zijn en intuïtiever verlopen.

De meeste bedieningselementen werden naar de middenconsole verplaatst, die ook de steun vormt voor een kinderzitje dat in de tegenovergestelde richting kan worden geplaatst.

Skoda Vision 7S 3

Comfortabel rijbereik

De Vision 7S is gebaseerd op het MEB-platform van Volkswagen en heeft een accucapaciteit van 89 kWh, goed voor een beloofde autonomie van ongeveer 600 km. Wat snelladen betreft, kan de EV SUV worden gevoed tot 200 kW. Allemaal goed en wel natuurlijk, maar het blijft een conceptcar die je niet kan kopen.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie