Economie

Tesla plant nieuwe fabriek in Spanje

Elon Musk wil binnenkort 20 miljoen elektrische auto’s per jaar produceren om aan de groeiende vraag te voldoen. In die expansieplannen hoort ook een investering van 4,5 miljard euro in een nieuwe fabriek in Valencia (Spanje).

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 12 jun. 2023 | Leestijd: 2 min

Met de elektrificatieplannen in de Europese Unie, maar ook wereldwijd, zal de vraag naar elektrische auto’s de volgende jaren sterk toenemen. Het is dan ook logisch dat de constructeurs zich daarop nu beginnen voor te bereiden. Enerzijds met een transitie van thermische naar elektrische modellen op de huidige productielijnen en daarnaast met een uitbreiding van hun totale productiecapaciteit, ook op nieuwe locaties.

Plannen voor 12 Gigagafactories

Dat doet ook Tesla, het autobedrijf van de flamboyante Elon Musk, dat onlangs zijn toekomstplannen bekendmaakte met de ambities om weldra 20 miljoen elektrische wagens per jaar produceren in een wereldwijd netwerk van 10 tot 12 Gigagafactories die ieder tot 2 miljoen EV’s per jaar zullen produceren.

Advertentie – lees hieronder verder

Tesla heeft al fabrieken in de Verenigde Staten en China en opende recent ook zijn eerste productie-eenheid in Europa, in Berlijn, waar de Model Y van de band loopt. De Tesla Model Y is trouwens een succesnummer want het was de bestverkochte auto in Europa en wereldwijd in het eerste kwartaal van 2023.

Tesla_Factory

Weldra moeten dus nog verschillende nieuwe Tesla-fabrieken gebouwd worden. Volgens de Spaanse media zijn de onderhandelingen voor de ontwikkeling van een site in de regio van Valencia al ver gevorderd. Musk zou hier ruim 4,5 miljard euro investeren in een nieuwe Gigagafactory, die wellicht zal instaan voor de productie van de Model 3, dat in Europa zeer populair en nu nog vanuit China wordt ingevoerd.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon