Economie

Touring komt in handen van AG en BNP Paribas Fortis

Een belangrijke overname in mobiliteitsland: Touring krijgt nieuwe aandeelhouders. De verzekeraar AG en de bank BNP Paribas Fortis nemen de bijstandsdiensten van Touring over. Midden 2023 moet de deal rond zijn.

Robin Van den Bogaert | Gepubliceerd op 23/11/2022 | Leestijd: 2 min

De vzw Koninklijke Belgische Touring Club heeft een principeakkoord bereikt met AG en BNP Paribas Fortis. De operationele en commerciële activiteiten van de Touring Groep worden overgedragen naar Touring NV, waarvan AG voor 75 procent aandeelhouder wordt en BNP Paribas Fortis voor 25 procent. “Dit akkoord zal Touring in staat stellen om zijn bijstandsdiensten verder te versterken en tegelijkertijd nieuwe opportuniteiten in mobiliteit creëren voor alle partijen”, klinkt het in een persmededeling.

De groei van het aantal elektrische en geconnecteerde voertuigen vormt een grote uitdaging voor Touring, dat zijn bijstandsactiviteiten wil klaarstomen voor de toekomst. Dankzij de nu aangekondigde operatie krijgt Touring hiervoor de nodige middelen.

Advertentie – lees hieronder verder

Depanneur Touring reparation

Wat verandert er?

Touring NV blijft zijn activiteiten zelfstandig uitvoeren. Toch zijn er enkele aanpassingen. De verzekeringstak van Touring (ATV) wordt geïntegreerd in de structuur van AG. Alle bijstands- en reisverzekeringsproducten van Touring worden dus AG-producten, weliswaar onder Touring-label. Voor de klanten van Touring verandert er in de praktijk niets, volgens het bedrijf. Met 2 miljoen klanten en 680.000 tussenkomsten per jaar speelt Touring een belangrijke rol in de bijstandsverlening in België.

Camionnette Touring

Eerdere samenwerking

In 2019 sloten AG, BNP Paribas Fortis en Touring al een partnership om samen innovatieve mobiliteitsoplossingen te creëren. Ze zijn alle drie aandeelhouder van het Gentse softwarebedrijf Optimile (voortaan 75 procent BNP Paribas Fortis en 25 procent AG). En nu gaat de samenwerking dus nog een grote stap verder. De overname moet wel nog goedgekeurd worden door de betrokken toezichthouders en mededingingsautoriteiten. Normaliter is alles midden 2023 afgerond. De vzw Koninklijke Belgische Touring Club (KBTC) blijft overigens bestaan als zelfstandige organisatie om haar rol van onafhankelijke stem en vertegenwoordiger van de weggebruiker te vervullen.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie