Elektrisch

Eerste elektrische Alpine op komst: A290

Binnen enkele dagen onthult Alpine zijn allereerste volledig elektrische model. De A290_Beta geeft al een voorproefje van de sportieve variant van de elektrische Renault 5.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 2 mei 2023 | Leestijd: 2 min

De nakende elektrificatie van ons wagenpark richting 2035 zorgt voor een toevloed aan nieuwe modellen aan de stekker. Zo heeft ook Alpine tal van elektrische projecten in de pijplijn zitten. Niet onverwacht ontwikkelt het sportieve merk van de Renault Groep naast de klassieke sportieve wagens ook enkele cross-overs om meer productievolume te creëren.

alpine_a290_beta_teaser

Advertentie – lees hieronder verder

Renault 5 met extra boost

Het eerste elektrische model van Alpine wordt weldra onthuld en zal A290 heten. Het is een sportieve variant van de elektrische Renault 5, die eveneens volgend jaar in productie gaat. Alpine levert nu al een teaser met de A290_Beta. Zeg maar een laatste proefversie, zoals je ook vaak in de IT-sector ziet.

renault-5ev

Veel officiële informatie is er nog niet bekend. Maar gezien de A290 gebruik maakt van de technische basis van de elektrische Renault 5, kan er toch al veel afgeleid worden. Zo zal deze elektrische hothatch wellicht een 50 kWh accu en de 218 pk sterke elektromotor van de Mégane E-Tech aangemeten krijgen. Daarnaast zal de A290 ook de nodige aanpassingen ondergaan aan het onderstel, de remmen en de stroomlijn met aangepast spoilerwerk.

Nu is het uitkijken naar de prestaties én het rijbereik van de Alpine A290, die in de loop van 2024 in productie gaat en dan snel bij de dealers zal verschijnen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon