Elektrisch

Nieuwe Renault 5 te koop vanaf 2024

Renault deed duidelijk een schot in de roos met het recente prototype van de elektrische Renault 5. Deze concept car zorgde voor veel enthousiasme bij zowel de specialisten als het publiek, wat Renault heeft aangezet om de ontwikkeling ervan te versnellen. Volgens verschillende bronnen zou het definitieve model al in 2024 op de markt komen.

David Leclercq | Gepubliceerd op 27 sep. 2021 | Leestijd: 4 min

Luca de Meo verraste een paar maanden geleden meteen toen hij aan het hoofd van Renault kwam te staan. Deze ervaren rot kon niet alleen het publiek begeesteren, maar ook de investeerders met de voorstelling van zijn nieuwe strategie met meer focus op waardevolle producten dan enkel volumes.

Hij had toen wellicht niet gedacht dat het kleine prototype van de elektrische Renault 5, dat vooral werd ontwikkeld om deze toekomstvisie te realiseren, zo veel reacties zou losweken.

Advertentie – lees hieronder verder

Van gerucht naar realiteit

Prototype Renault R5

In januari 2021 had Luca de Meo zich inderdaad voorgesteld naast een mooi klein prototype dat de terugkeer van de R5 voorspelde, maar dan in een elektrische versie die beter aansluit bij de noodzakelijke transitie.

In een heerlijke retrosfeer wist deze remake van de R5 meteen te verleiden, in zulke mate dat Renault nu zelfs de effectieve productie wil versnellen. Het zou immers zonde zijn om deze hype zomaar te laten passeren. En er is ook al een datum vooropgesteld: het productiemodel komt er in 2024.

Trouw

Wat we al wel weten is dat het productiemodel weinig zal verschillen van het prototype. De toekomstige R5 zal inderdaad ook meesurfen op de retrogolf, zoals de Mini, de Fiat 500 en recenter de Honda-e.

Renault R5 électrique 2024

Met dit in het achterhoofd zullen er weinig veranderingen aan het koetswerk worden aangebracht, waardoor het oplaadluik in de motorkap of de hoekige koplampen die de link leggen naar de eerste R5, behouden blijven. Mooi!

De technische specificaties zijn nog niet bekend, maar we vermoeden dat het uiteindelijke model waarschijnlijk op het CMF-B-EV-platform zal rusten.

Een echte strategie

Renault weet natuurlijk dat het hoog tijd is om de energietransitie in het hart van zijn gamma te starten. Met dit in gedachten heeft de constructeur zopas de Mégane E-Tech Electric voorgesteld op het jongste autosalon van München. Dit model komt er volgend jaar aan, gevolgd door de elektrische R5 in 2024, maar ook een nieuwe crossover genaamd “4ever”. Die is dan weer geïnspireerd op de… R4 en zal ook verkrijgbaar zal zijn in een bestelwagenversie, zoals in de goede oude tijd!

Renault R5

Renault streeft ernaar om aantrekkelijke prijzen voor deze nieuwe elektrische modellen te handhaven, dankzij een grootschalige industrialisatie van de CMF-B-EV componenten en structuur, die volgens de eerste schattingen een vermogen van 136 pk zal bieden voor een theoretische autonomie van 400 km.

Het doel van het Franse merk is om in 2025 maar liefst 10 elektrische auto’s op de markt te brengen. Dat belooft!

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie