Elektrisch

Wat je wil weten over de elektrische Renault Mégane

De langverwachte elektrische versie van de Renault Mégane werd zopas onthuld op de IAA in München. Het is zoals we eerder al hadden aangekondigd een cross-over geworden die naast de Mégane met verbrandingsmotor in het gamma zal prijken. In dit artikel: 5 interessante feiten over de Renault Mégane E-Tech Electric:

Geschreven door Maxime Hérion | 10/09/2021

1. Gloednieuw

Rustend op het CMF-EV platform dat met Nissan wordt gedeeld, verschilt de Mégane E-Tech Electric helemaal van de versie met verbrandingsmotor (al dan niet een plug-in hybride) die geen SUV is. Zijn infotainmentsysteem met een verticaal 12,3″-middenscherm is ook gloednieuw en het deelt geen onderdelen met het laatstgenoemde model.

Renault Mégane E-TECH Electric displays

2. Google

Het multimediaplatform van deze Franse auto, OpenR genaamd, is ontwikkeld voor Android met behulp van Google Automotive Services. Het zal onder andere Google Maps en de Google Playstore bevatten. Het is niet de bedoeling om de eigen smartphone te gebruiken dankzij 4G, al is integratie nog steeds mogelijk.

Renault Mégane E-TECH Electric dashboard

3. Twee audiosystemen

Op instapniveau is het audiosysteem toevertrouwd aan de Franse specialist Arkamys. Op de topversies is het Harman Kardon die de klus klaart.

4. Keuze tussen twee motoren en twee batterijen

Bij zijn lancering zal de Mégane E-Tech Electric verkrijgbaar zijn in twee verschillende vermogensversies: 130 of 218 pk sterk. De eerste krijgt een 40 kWh batterij, de tweede eentje van 60 kWh. Dit levert een actieradius op van respectievelijk 300 en 470 km volgens de WLTP-normen.

Renault Mégane E-TECH Electric

 5. Made in France

Deze cross-over zal in Frankrijk van de band rollen, meer bepaald in de fabriek van Douai, die gespecialiseerd is in auto’s met een elektrische aandrijving. De bestellingen lopen vanaf februari 2022 binnen en de eerste leveringen in België staan op de planning van maart volgend jaar.

Renault Mégane E-TECH Electric France

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook