Concept Cars

De mythische Renault 5 komt terug, met een “maar”

De Renault 5 gaat een heuse comeback maken: met een design dat duidelijk knipoogt naar het iconische modelletje van vroeger, maar ook met een aandrijving die misschien niet iedereen zal smaken.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 18 jan. 2021 | Leestijd: 2 min

Je hebt het ongetwijfeld al in de smiezen dat de toekomstige Renault 5, waarvan je hier het prototype te zien krijgt, 100% elektrisch wordt. Hij zal deel uitmaken van een modellenoffensief dat het Franse merk in de komende jaren op de markt zal brengen. Deze “Renaulution”, zoals Renault het zelf zo mooi verwoordt, zal ook een Dacia Bigster en een fonkelnieuwe Lada Niva met zich meebrengen.

Het ontwerp van de Renault 5, of althans van dit prototype, is gespekt met enkele bijzonder leuke details. Zo is de dakbedekking van textiel, lichten de subtiel geplaatste 5-logo’s op en bevatten de buitenspiegels elk een minieme Franse vlag.

Advertentie – lees hieronder verder

Over specificaties van het aandrijvingssysteem werd nog niets gelost en aangezien het een EV wordt, hoef je natuurlijk geen Renault 5 Turbo in de zuivere zin van de betekenis te verwachten.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie