Elektrisch

Polestar 5: de Model S, Taycan en e-tron GT achterna

Polestar, de elektrische premiumdochter van Volvo, heeft een eerste beeld van de Polestar 5 met de wereld gedeeld. Met deze bijna identieke tweeling van de Precept is het Zweeds/Chinese merk van plan om modellen zoals de Porsche Taycan en de Audi e-tron GT het vuur aan de schenen te leggen.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 25/11/2021 | Leestijd: 2 min

In februari liet Polestar ons kennismaken met de Precept, een studiemodel in de vorm van een berline met sportieve genen. Daarvan afgeleid is de Polestar 5, die in productie gaat, zij het pas vanaf 2024.

Polestar 5 render

Advertentie – lees hieronder verder

In een video (onder dit artikel) die zopas door Polestar op YouTube werd gegooid, krijgen we meer inkijk in het ontwerp van de ‘5’. Het betreft een coupéachtige vijfdeurs die de directe concurrentie wil aangaan met de Tesla Model S, de Porsche Taycan, de Audi e-tron GT en de aanstormende Lucid Air. Jammer genoeg weten we nog niets van het technische aspect, en dus ook niet hoe snel de Polestar 5 is of hoe het met zijn autonomie zit. 

Veel recyclage

Polestar 5 presentation

Wat we wel weten, is dat de Polestar 5 “zo milieuvriendelijk mogelijk” moet worden. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij hiervoor bepaalde kenmerken overnemen van de Precept, namelijk interieurdelen van composiet op basis van vlas, van gerecycleerde PET-flessen, kurk en visnetten.

polestar_precept

Verwacht ook een diepe integratie van Android Automotive en veel connectiviteit, mogelijks zelfs met bestuurdersherkenning. Bovendien zou de Google Assistant gebruiksvriendelijker zijn dan ooit en meer talen herkennen, waaronder zelfs accenten.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie