Gerucht

Komt er een nieuwe DeLorean op de markt?

Wie auto’s van de jaren ’80 zegt, denkt sowieso aan de DeLorean DMC-12, de coupé met vleugeldeuren waarmee Marty McFly door de tijd reist in de filmtrilogie “Back to the Future”. Als we Italdesign mogen geloven, is er een nieuwe of op zijn minst vernieuwde versie op komst.

Geschreven door Joris Bosseloo | 25/01/2021

De DeLorean DMC-12 flopte grandioos, ondanks zijn hoofdrol op het witte doek. Het model – het enige dat DeLorean ooit geproduceerd heeft – werd snel-snel ontwikkeld en zat vol gebreken en kinderziekten, van portieren die niet open konden blijven (of zelfs gewoon niet open gingen) tot een roestvrij stalen carrosserie die onmogelijk proper te houden viel.

DMC-12

Bovendien was de DMC-12 alles behalve snel omdat er nog geen 140 pk uit de V6 PRV (Peugeot-Renault-Volvo) werd gepuurd, en kon hij hierdoor niet opboksen tegen de Chevrolet Corvette, die niet alleen krachtiger maar ook goedkoper was. Dit laatste kwam onder meer omdat de DMC-12 in Noord-Ierland werd gebouwd en dat de koers van de pond was beginnen stijgen. Het enige échte succes dat dit model dus heeft gekend, is zijn rol in de “Back to the Future”-films die door Robert Zemeckis werden geregisseerd en als klassiekers worden beschouwd.

Back to the Future Delorean

Dat er nu geruchten over een comeback de ronde doen, heeft alles te maken met een post van Italdesign op Facebook. Dit Italiaanse designhuis was verantwoordelijk voor het ontwerp van de DMC-12 en kondigde zopas een soort van wedergeboorte aan. De toekomst zal uitmaken of het effectief zover komt, maar als een kind van de jaren ’80 hoopt ondergetekende natuurlijk van wel.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's