Een tweedehandswagen kopen

Een Porsche 911 voor minder dan 25.000 euro: Waarop letten?

Wie een betaalbare Porsche 911 op de tweedehandsmarkt zoekt, komt snel bij een type 996 uit, het model dat tussen 1997 en 2005 van de band kwam gerold. Zo’n exemplaar vind je voor minder dan € 25.000. Benieuwd waar je op moet letten bij de aankoop?

Maxime Pasture | Gepubliceerd op 18 jun. 2020 | Leestijd: 2 min

In 1997 markeerde de 911 Type 996 een keerpunt voor Porsche. Dit model luidde namelijk het einde van luchtgekoelde motoren in. Enkele elementen moesten daarom worden versterkt. We denken in het bijzonder aan de IMS, voor “Intermediate Shaft” in het Engels. Onder de krukas, met als functie het aandrijven van de nokkenassen, is het niet zozeer deze as die het probleem vormt, maar wel de kogellager die zich aan de achterzijde van de motor bevindt.

996 layout

Advertentie – lees hieronder verder

In sommige gevallen heeft het originele vet de neiging om uit te drogen en zonder smering kan de lager de as doen falen of, erger nog, de nokkenasaandrijving tegenwerken, wat leidt tot motorstoring. Versterkte lagers die achteraf worden geïnstalleerd, lossen dit probleem op. De geschiedenis van het voertuig in kwestie controleren, is dus absoluut aan de orde.

996 Porsche

Ga je voor een cabrio, let dan goed op de kwaliteit van de softtop, op de aircocondensors en hou natuurlijk rekening met een gebrek aan updates van de navigatie aan boord.

996 interior

Voor de rest is dit model best betrouwbaar (het is een Porsche…), al wil dit natuurlijk niet zeggen dat bijkomende kosten uitgesloten zijn. Onderdelen kosten geld, en als er problemen met de elektronica optreden, kan dat ook een kater opleveren.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon