5 interessante feiten over de nieuwe VW Golf

Het blijft maar nieuwe modellen regenen bij Volkswagen. Deze keer is het de Golf, al 20 jaar koning van de Europese markt, die zijn nieuwe generatie ingaat. Deze nummer 8 is trouwens verrassender dan hij lijkt.

5 interessante feiten over de nieuwe VW Golf

8 motoren

Niet minder dan 8 motoren zijn beschikbaar vanaf de lancering van de nieuwe Golf. Hij rijdt op benzine (90, 110, 130 of 150 pk) of op diesel (115 en 150 pk) en  zijn er twee plug-in hybride modellen, een met 204 pk en de andere met 245 pk. Later zal er een CNG-variant aan het aanbod worden toegevoegd. Van een volledig elektrische Golf is trouwens geen sprake (meer). Zijn taak wordt vervuld door het groene alter ego van deze Golf, de ID.3.

Alexa

Volkswagen heeft voor Amazon gekozen. Het Alexa-systeem van de Amerikaanse reus is direct geïntegreerd in het multimediasysteem en kan een groot aantal taken uitvoeren, gaande van muziek afspelen tot het verstrekken van weer- en nieuwsinformatie op verzoek.

Car2X

De nieuwe Golf besteedt duidelijk veel aandacht aan connectiviteit. Naast de draadloze weergave van smartphone-toepassingen is hij zelfs in staat om te communiceren met zijn omgeving (voertuigen en signalering) om het rijden vloeiender (synchronisatie met dimlichtsequenties etc.) en veiliger te maken (verbinding met andere voertuigen bij het naderen van een kruispunt etc.).

Cloud

De Golf 8 stelt zijn bestuurder in staat om rijvoorkeuren en -instellingen (zit- en stuurpositie, favoriete radiostations etc.) op een externe server (Cloud) op te slaan. Deze kunnen dan worden opgehaald om automatisch in een ander voertuig te worden toegepast. Praktisch voor wie regelmatig van auto wisselt!

Functies op aanvraag

Twijfel je over de ene of andere optie? Laat je budget je niet toe om alles te hebben waar je van droomt? Geen probleem: sommige functies kunnen later op afstand worden toegevoegd of ontgrendeld dankzij We Upgrade.