Nieuwe modellen

5 zaken die je moet weten over de nieuwe Mercedes SL

De onlangs onthulde zevende generatie van de Mercedes SL is een subtiele mix van traditie en moderniteit geworden. Hij is sportiever dan ooit, maar blijft comfort hoog in het vaandel dragen. Hier zijn vijf zaken die je moet weten over dit gloednieuwe model.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 11/11/2021 | Leestijd: 1 min

1. Samenwerking met AMG

Mercedes-AMG SL interior 53 63

De nieuwe Mercedes SL is officieel een Mercedes-AMG. Hij vervangt zowel de S-Klasse Cabriolet als de AMG GT C en laat zich aandrijven door één van twee motoren van AMG. De SL53 ontwikkelt 476 pk en 700 Nm, terwijl de SL63 583 pk en 800 Nm levert.

Advertentie – lees hieronder verder

2. Meer ruimte

Mercedes-AMG SL top

De nieuwe SL is een ‘2+2’ geworden. Let wel: achteraan is er amper beenruimte waardoor de bank niet benut kan worden door mensen van 1,5 meter en meer.

3. Stof boven

Mercedes-AMG SL toit

Mercedes zegt het metalen klapdak vaarwel en rust de SL opnieuw met een canvasdak uit. Dat was enerzijds nodig om er een 2+2 van te maken, zonder hem achteraan te ‘dik’ te doen lijken, en anderzijds om het gewicht – en dus het verbruik – te beperken. Het dak openen en sluiten duurt 15 seconden en datt kan bij snelheden tot 50 km/u.

4. Vierwielaangedreven

Mercedes-AMG SL drive

De nieuwe SL is sowieso uitgerust met variabele 4Matic+ vierwielaandrijving. Als optie voor de SL53 en standaard op de SL63 komt deze Mercedes-AMG met een sperdifferentieel achteraan. Daarvan wordt de werking geregeld door het AMG Dynamic Select-systeem, dat over verschillende modi beschikt die aan de rijsituatie zijn aangepast.

5. Digitaal

Mercedes-AMG SL interior

De SL pakt uit met zowel een 12,3-inch als een 11,9-inch display. Het centrale scherm is verticaal geplaatst en kan je als een geïntegreerde tablet omschrijven. Leuk detail: om ervoor te zorgen dat het ook in het zonlicht goed zichtbaar is, kan het 12 tot 32 graden kantelen.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie