Nieuwe modellen

Alfa Romeo Tonale: 5 weetjes over de nieuwste Italiaanse SUV

De Alfa Romeo Tonale, die al in 2019 op het Autosalon van Genève werd gepresenteerd als conceptcar, werd nu eindelijk in zijn productievorm voorgesteld. Het gaat om het eerste nieuwe model van het merk onder de Stellantis-vlag en hij pakt uit met verschillende nieuwe functies om zijn prestige van weleer te herstellen. Hier zijn 5 interessante feiten over deze SUV, die je ook als plug-in hybride zal kunnen kopen.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 11 feb. 2022 | Leestijd: 3 min

1. Nieuw platform

Hoewel de Tonale oorspronkelijk bedoeld was om het Giorgio-platform van de Alfa Romeo Giulia en Stelvio te gebruiken, werd uiteindelijk gekozen voor het onderstel van de Jeep Compass. Dat is nu eenmaal geschikt voor elektrificatie.

Alfa Romeo Tonale

Advertentie – lees hieronder verder

We hadden de Tonale al (veel) eerder verwacht. Zijn komst werd uitgesteld door Jean-Philippe Imparato, de nieuwe baas van Alfa Romeo, want die man vond dat de compacte SUV “niet dynamisch genoeg” was. Er moesten dus nog een aantal zaken verbeterd worden.

2. Geëlektrificeerd

Alfa Romeo Tonale 2022

Elektrificatie zal aanwezig zijn voor alle benzinemotoren, zij het op twee verschillende niveaus. De nieuwe 1,5-liter levert naar keuze 130 of 160 pk  en wordt ondersteund door een 48V-hybridesysteem. Het verschil met mild-hybrids die we al kennen, is dat deze versie (traag) kan rijden zonder de verbrandingsmotor in te schakelen.

Tonale

Groter nieuws is echter de Tonale plug-in hybride, voorzien van een 1,3-liter benzinemotor en een elektrische centrale die de achterwielen aandrijft, wat een gecombineerd vermogen van 275 pk en een autonomie van 80 km in de nulemissiestand oplevert.

3. NFT

Alfa Tonale

De Tonale slaat nog een andere nieuwe weg in door te worden geleverd met een NFT (Non Fungible Token) certificaat. Dit wordt een soort digitaal repertorium met alle informatie over het voertuig (aankoop, onderhoud enz.) dat door elke Alfa Romeo-dealer kan worden geraadpleegd. Voor wie inzit met privacy, moet weten dat alle data zullen worden afgeschermd.

Volgens de fabrikant zal dit de restwaarde van deze SUV alleen maar vergroten.

4. Alexa

Alfa Romeo Tonale 2022 interior dashboard steering wheel

Naast de NFT tekent ook Alexa, de befaamde spraakassistent ontwikkeld door Amazon, present. Alexa kan tal van informatie verschaffen, zoals weersvoorspellingen, maar het kan de auto ook veranderen in een afleverpunt voor de online retailgigant.

Tonale Alfa Romeo

Ook de moeite: Amazon Echo maakt het mogelijk om de status en verschillende parameters van de Tonale op afstand te raadplegen.

5. Tonale diesel

Alfa Romeo Tonale green

Naast de geëlektrificeerde benzinemotoren zal de Tonale ook als diesel worden aangeboden, meer bepaald met een 1.5 turbodiesel van 130 pk onder de kap. Een opvallende zet van Alfa Romeo, aangezien steeds meer fabrikanten diesel definitief uit hun catalogi hebben geweerd. Een mooi voorbeeld daarvan is Renault.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie