Nieuwe technologie

Wat is een ‘milde’ hybride?

Constructeurs hebben het vaak over Mild Hybrids, auto’s met 12V- of 48V-hybridisatie. Maar wat is dat eigenlijk, zo’n ‘lichte’ of ‘milde’ hybride? Meer uitleg!

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 14 mei 2021 | Leestijd: 2 min

Het doel van milde of lichte hybridisatie is de benzinemotor van de auto bijstaan door hem een tijdelijke boost te geven. Er is geen sprake van het aandrijven van de wielen door een elektromotor, want daar is het systeem lang niet krachtig genoeg voor. In de praktijk gebruikt een geïntegreerde starter/generator de energie die tijdens vertragingsfases wordt teruggewonnen (en in een accu met lage capaciteit wordt opgeslagen) om de traditionele krachtbron te helpen en deze een korte periode te ontlasten.

Variaties per merk

Afhankelijk van de fabrikant kan de werking van een milde hybride variëren. Bij sommige Duitse merken (Audi, Mercedes of VW) helpt het systeem de verbrandingsmotor tot ongeveer 120 km/u (over een beperkte afstand dus), terwijl we bij bijvoorbeeld Subaru bijna van echte hybrides mogen spreken, ook al kunnen deze voertuigen nooit 100% elektrisch rijden. Wat de constructeurs wel gemeen hebben, is dat ze maar al te graag een hybride-badge op hun modellen kleven, ook al betreft het milde hybrides. Een mooi voorbeeld is de Fiat 500 Hybrid.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon