Actualiteit
Een Ferrari, Porsche of Bentley: voor velen blijft het een jongensdroom op vier wielen. Maar hoe is het écht om zo’n luxewagen te bezitten? Wat drijft mensen die het zich kunnen permitteren – en wat verwachten ze van hun investering? Een internationale bevraging van McKinsey opent de motorkap van de luxewereld. En jawel, ook voor multimiljonairs blijkt een luxeauto niet alleen maar zorgeloos plezier.
Hoewel Toyota de grootste autobouwer ter wereld is, hinkt het merk flink achterop bij de elektrische wagens. Maar dat gaat veranderen: de constructeur kondigde namelijk de komst aan van vijftien nieuwe elektrische modellen tegen 2027. Een heuse comeback dus. Maar met welke technologieën en ambities?
De vastestofbatterij wordt vaak genoemd als dé toekomst van de elektrische auto. Maar binnen die technologie bestaan er verschillende soorten vaste elektrolyten. Precies daarin maakt de Californische start-up QuantumScape nu indruk met een vastestofbatterij zonder anode. Wat is daar het voordeel van?
Het is zover: de regering heeft de hervorming van de autofiscaliteit in Wallonië definitief goedgekeurd. Alleen de belasting op inverkeerstelling verandert, en het nieuwe systeem start op 1 juli 2025. In grote lijnen zullen de belastingen stijgen. Toch komen sommige automobilisten in aanmerking voor kortingen, al zijn daar wel voorwaarden aan gekoppeld.
Elke maandag brengt een redacteur van Gocar.be een scherpe blik op de autosector. Vandaag nemen we de strategie van Stellantis onder de loep, dat al maanden kampt met opvallend dalende verkoopcijfers. De situatie doet denken aan die van een Britse autoreus in de jaren zeventig.
Het was wachten op duidelijkheid over de aankondiging van de Arizona-regering om de fiscale aftrekbaarheid van plug-inhybrides te verlengen. De koerswijziging is ingrijpend, want de auto’s die sinds 2019 bekendstaan als ‘fake hybrides’ worden opnieuw fiscaal aftrekbaar. Zal deze opvallende wending de opmars van de elektrische wagen afremmen?