Nieuwe modellen

Audi : Q-gamma wordt groter

Het gaat Audi duidelijk voor de wind en het ontbreekt de constructeur allerminst aan nieuwe ideeën. Dat is de boodschap die grote baas Rupert Stadler bracht tijdens de 126ste algemene vergadering die zopas plaatsvond in het Duitse Neckarsulm. De man presenteerde er de financiële resultaten van 2014 en blikte ook vooruit op de toekomst van de onderneming.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 28 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Het is vooral de bedoeling om de volgende jaren BMW voorbij te steken en op die manier wereldwijd marktleider te worden in het premiumsegment. Dat willen ze bereiken door tussen nu en 2019 24 miljard euro te investeren. Volgens verschillende bronnen wordt dit de belangrijkste investering uit de geschiedenis van het merk. Audi moet bovendien 70 % van die som investeren in het ontwikkelen of commercialiseren van nieuwe modellen of technologieën.

Rupert Stadler gaf aan dat men op vlak van nieuwe modellen vooral het SUV-gamma zal verruimen. In de volgende jaren mogen we ons aan drie extra Q-modellen verwachten. In 2016 zal Audi reeds de compacte Q1 op de markt brengen. De volgende in de rij wordt een elektrische SUV op basis van de Q5 die een autonomie van ten minste 500 km zou hebben. Eind 2019 zal ook de Q8 op de markt komen, dat is een coupéversie van de Q7. Hij zal uiteraard het bestaande motorgamma overnemen.

Advertentie – lees hieronder verder

Gelooft u dat Audi BMW kan onttronen met een dergelijk modellenoffensief ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon