Nieuwe modellen

BMW i5: wat we mogen verwachten

De 100% elektrische versie van de volgende generatie 5-serie zit in zijn ultieme testfase voor de marktintroductie. Er worden steeds meer details wereldkundig gemaakt.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 30 apr. 2023 | Leestijd: 2 min

We zullen nog moeten wachten tot oktober om de nieuwste (8ste) generatie van de BMW 5-Reeks te leren kennen, de Touring versie zal tot begin 2024 op zich laten wachten. Gelijk met de lancering van deze Duitse berline zal de elektrische i5-variant worden onthuld. Dit model wordt gezien als een belangrijke concurrent voor de elektrische topmodellen Mercedes en Tesla. Momenteel wordt het ultieme testprogramma afgewerkt in de buurt van het circuit van Miramas, een strategische locatie waar BMW zijn prototypes ontwikkelt.

BMW i5 arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Twee modellen vanaf de lancering

We weten nu al dat bij de lancering een ‘pittige’ M60 xDrive zal worden aangeboden met vierwielaandrijving en 590 pk. Het rijbereik ligt naar verwachting tussen 436 en 516 km. De meer betaalbare eDrive 40 komt met achterwielaandrijving, levert 335 pk en realiseert een actieradius tussen 468 en 582 km. De i5 zal uiteraard boordevol elektronica zitten om hem een actieradius van niveau 2+ te geven. Bij de talloze aanwezige rijhulpsystemen zien we ook een wereldprimeur: een bestuurdersbewakingscamera waardoor je met je blik van rijstrook kunt wisselen. In de praktijk hoef je slechts de richtingaanwijzer aan te zetten en in de achteruitkijkspiegel te kijken en de auto doet de rest.

BMW i5 profil

Auto reageert op oogbeweging

Jammer genoeg zal de Highway Assist functie, waarmee de auto autonoom kan sturen op snelwegen tot 130 km/u, uitsluitend beschikbaar zijn in de VS, Canada en Duitsland. Verdere details over de i5 en de 5-Reeks, die eveneens beschikbaar zal zijn met verbrandingsmotoren, volgen op 24 mei.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon