Nieuwe modellen

Citroën My Ami Buggy: zeer beperkte reeks

De Citroën My Ami Buggu, die enkele maanden geleden werd onthuld in de vorm van een ludieke conceptcar, zal in een beperkte oplage van 50 eenheden worden geproduceerd. We gaan Belgische fans wel moeten teleurstellen…

Geschreven door Maxime Hérion | 20/06/2022

Wie met een Citroën Ami wil rijden, moet minstens 16 jaar oud zijn. Het betreft een piepkleine elektrische auto met een maximumsnelheid van 45 km/u. Het Franse merk hield ‘m opzettelijk erg simpel zodat hij zo toegankelijk mogelijk zou zijn (prijs: vanaf 7.690 euro!). De Ami is ideaal voor stadscentra en in kustgebieden en dat laatste is wat Citroën inspireerde om de My Ami Buggy te bouwen, een beach-versie van het guitige vierwielertje.

“Het publiek reageerde uiterst enthousiast toen we de My Ami Buggy Concept presenteerden en er was onmiddellijk veel vraag naar. Vandaag zijn we verheugd te kunnen melden dat er effectief een productiemodel van komt, compleet in de geest van de stijlstudie. […] Zonder deuren en met een dak dat open kan, geeft de My Ami Buggy de bestuurder en passagier een groter vrijheidsgevoel en kunnen ze hierdoor nog meer genieten van het elektrisch rijden in alle stilte”, aldus Laurence Hansen, Directeur Product en Strategie bij Citroën.

Advertentie

My Ami Buggy plage

Cool

Amper 50 exemplaren gaan op 21 juni in de verkoop op de website citroen.fr/ami#my_ami_buggy (update 21/06: om 12u waren ze allemaal uitverkocht!). Elke My Ami Buggy wordt in zekere zin uniek aangezien ze allen op de rechterkant van het dashboard een ‘ULTRA SPECIAL LIMITED EDITION’-plaatje zullen dragen, genummerd van 1 tot 50. Opvallen, zal het bakje sowieso doen, onder meer door zijn kaki kleur, zijn 14″ goudkleurige wielen en tal van gele accenten binnenin.

My Ami Buggy porte

Echte deuren heeft deze Citroën zoals je ziet niet en om met de haren in de wind te kunnen rijden, bezit hij een cabriokap dat kan worden opgerold om achter de stoelen te passen. Die zetels zijn trouwens bekleed met een speciaal stofje dat gemakkelijk te reinigen en UV-bestendig is.

Habitacle My Ami Buggy

Jammer genoeg niet in België

De My Ami Buggy wordt wellicht het hipste nieuwe voertuig aan de Côte d’Azur, maar verwacht hem niet in Knokke of Oostende. Dit model is immers specifiek voor de Franse markt bedoeld, waar hij hoogstwaarschijnlijk in een mum van tijd uitverkocht zal zijn. Voor welk bedrag? Dat werd niet meegedeeld…

Bron: Citroën

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's