Nieuwe modellen

Dacia Spring: de goedkoopste elektrische auto in België

Vergeet de Renault Twingo electric, want er werd een Dacia Spring gelanceerd die zichzelf de goedkoopste nieuwe elektrische auto mag noemen. In België ligt zijn prijs meteen fors lager dan 20.000 euro.

Geschreven door Joris Bosseloo | 19/03/2021

De Dacia Spring is met een instapprijs van 16.990 niet alleen een kleine 3.000 euro goedkoper dan de Renault Twingo Electric, die voor minstens 19.850 euro van eigenaar wisselt, maar ook ruimer én in staat om verder te rijden op een batterijlading. De Spring pakt wat dat betreft uit met 230 km autonomie volgens de WLTP-berekeningen, terwijl de Twingo al na 180 km zonder stroom zit.

Weinig vermogen, beperkte topsnelheid

Wat de Twingo wel voor heeft op de Spring, is het geleverde vermogen. De Renault heeft 81 pk in de aanbieding, de Dacia slechts 44 pk. Geen wonder dat laatstgenoemde niet sneller kan dan 125 km/u.

Advertentie

Duurder kan ook

De bovenvermelde prijs is die van de basisversie. Wil je meer comfort, dan ben je 17.990 kwijt maar ook onder meer een GPS en een achteruitrijcamera rijker. Bijbetalen moet je sowieso voor een laadkabel voor een gewoon stopcontact (200 euro) en voor een DC-snellader (250 euro).

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook