Nieuwe modellen

Deze Citroën zul je niet snel tegenkomen (en met reden)

Met ruimte voor maximaal 7 passagiers en een behoorlijk goed design is deze Citroën C3 Aircross speciaal ontworpen om groeimarkten te veroveren.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 6 mei 2023 | Leestijd: 2 min

Dit nieuwe voertuig, dat 17 cm langer is (4,32 m) dan de huidige C3 Aircross, is niet bestemd voor de Europese markt. In plaats daarvan zal hij worden verkocht in Brazilië, India en Indonesië. Hij is rustieker dan het model dat in Europa bij de dealers staat en onderscheidt zich ook door zijn iets verhoogde zitpositie en grotere bodemvrijheid om veilig op slechte wegen te kunnen rijden.

Citroën C3 Aircross 2023

Advertentie – lees hieronder verder

Twee benzinemotoren

Het bijzondere aan deze auto is dat hij tot zeven personen kan vervoeren, evenals veel bagage, want de bagageruimte heeft een inhoud van 481 liter. Om deze SUV voort te bewegen heb je de keuze uit de 1.2 Puretech motor in de atmosferische versie met 82 pk of in de turboversie met 110 pk. Beide motoren worden gecombineerd met een handgeschakelde versnellingsbak.

Citroen C3 Aircross

De kip met de gouden eieren

Niet aangepast aan de in ons land geldende veiligheidsnormen, zou de C3 Aircross in ons land niet gehomologeerd worden. Hij voldoet echter wel aan de specificaties die gelden in landen die steeds belangrijker worden voor autofabrikanten, zoals India, een markt die wordt begeerd door Renault en Skoda, die speciaal hiervoor bijvoorbeeld al enkele jaren specifieke modellen ontwikkelen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie