Nieuwe modellen

Ferrari 296 GTS: met een stekker de zomer in

Bijna een jaar na de voorstelling van de 296 GTB toont Ferrari de cabrioversie van het model. Deze zonneklopper luistert naar de naam 296 GTS en is net zoals de GTB een plug-in hybride die een V6 met elektrokracht combineert.

Maxime Hérion | Gepubliceerd op 23/04/2022 | Leestijd: 2 min

De komst van de Ferrari 296 GTB heeft al heel wat stof doen opwaaien in het wereldje. Voor Ferrari-fans was het immers even slikken toen ze vernamen dat die sportwagen niet alleen een V6 achter de zetels verschuilt, maar het tevens om een oplaadbare hybride gaat… Zo eentje met een stekker dus, die ook 100% elektrisch kan rijden.

Ferrari 296

Advertentie – lees hieronder verder

Ondanks een cilinderinhoud van amper 3 liter (voor een Ferrari is dat weinig…) ontwikkelt de nieuwe aandrijving maar liefst 830 pk. De V6 is gepaard aan een 8-trapsautomaat met dubbele koppeling en die versnellingsbak is mede verantwoordelijk voor de zeer scherpe prestaties: 0-100 km/u lukt in 2,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 330 km/u.

 

296

In tegenstelling tot bij andere plug-in hybrides wordt de elektrificatie niet gebruikt om het benzineverbruik te verminderen. De 100% elektrische autonomie blijft ook maar beperkt tot 25 km omwille van de kleine 7,45 kWh-batterij.

296 GTS

Een opsteker moet de gemiddelde CO2-uitstoot worden. Voor de GTB spreekt Ferrari van 149 g/km, een cijfer dat niet veel hoger zou mogen liggen voor de GTS met 70 kg extra op de weegschaal (1.540 kg onbeladen).

14 seconden

Ferrari 296 GTS

De 296 GTS is wat we een ‘spider‘ noemen, voorzien van een hardtop die elektrisch op de motorkap wordt ‘gelegd’. Die oefening neemt amper 14 seconden in beslag.

Zoals een F1

Ferrari 296 GTS interieur

Net zoals andere Ferrari’s – en met inspiratie uit de Formule 1 – bezit de 296 GTS talloze bedieningselementen op zijn stuur (waaronder de richtingaanwijzers). Hij is ook uitgerust met een ‘Manettino‘, een kleine hendel waarmee de verschillende rijmodi van de auto kunnen worden gekozen.

Ferrari 296 GTS

De bestuurder kijkt uit op een relatief groot display waarop alle parameters zichtbaar zijn. Wie dat wil, kan als optie kan een tweede scherm in het dashboard laten monteren. Dat dient dan om de passagier te entertainen.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie