Nieuwe modellen

Ferrari Purosangue: de SUV van de superlatieven

Enkele jaren geleden was het nog ondenkbaar, maar nu lanceert Ferrari zijn eerste SUV: de Purosangue. Dit veelzijdige model verloochent het sportieve erfgoed van het merk echter niet.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 14/09/2022 | Leestijd: 2 min

De Ferrari Purosangue, waar al enkele jaren naar uitgekeken wordt, is zonet onthuld. We zouden deze auto heiligschennis kunnen noemen, maar dat is niet het geval. Ondanks een lengte van 4,97 m en een breedte van 2,02 m, behoudt hij een zuivere supercarstijl geïnspireerd door de andere modellen van het merk. Een opmerkelijk detail: de achterdeuren openen (elektrisch) in de ‘verkeerde’ richting, wat de toegang tot het interieur vergemakkelijkt. 

Ferrari Purosangue 2

Advertentie – lees hieronder verder

De Purosangue kan vier personen vervoeren en biedt de grootste kofferruimte ooit gezien in een Ferrari met een capaciteit van 473 liter.

Ferrari Purosangue 3

Luxueuze cocon

Zoals verwacht is het interieur extreem luxueus. De boordplank met twee nissen is geïnspireerd op die van de SF90 Stradale en beschikt over twee schermen: één voor de instrumenten en een ander (10,2 duim) voor de passagier, die verschillende functies in de auto kan bedienen.

Ferrari Purosangue 4

Het klimaat regel je met een knop centraal in de middenconsole.

Zo snel als een supercar

Ferrari Purosangue 5

De motor is een atmosferische V12 van 6,5 liter die 725 pk en 716 Nm ontwikkelt. Deze krachtbron ligt centraal voorin, de achtversnellingsbak ligt achterin voor een goede gewichtsverdeling. De V12 stuwt deze twee ton zware SUV van 0 naar 100 km/u in 3,3 seconden.

Met een topsnelheid van 310 km/u overtreft hij de Lamborghini Urus en Aston Martin DBX. De Purosangue onderscheidt zich ook door zijn elektromagnetische ophanging, die sneller zou reageren dan de systemen die nu op de markt zijn. De prijs van deze bolide werd nog niet officieel bekendgemaakt, maar zou rond de 390.000 euro schommelen.

 

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie